Sorumlu Deniz Ürünleri Beyanı

Marriott International’da (“Marriott”) sorumlu ve sürdürülebilir iş uygulamalarına ve operasyonlarına bağlıyız. Sürdürülebilirlik ve sosyal etki platformumuz Serve 360: Her Yöne İyilik Yapmak, 2025 yılına kadar deniz ürünleri de dahil olmak üzere ilk 10 öncelikli kategorimizin %95’ini sorumlu bir şekilde tedarik etmek gibi hedefleri içeren bir dizi kapsamlı hedef içermektedir. Bu küresel sorumluluğu benimsiyoruz. Tedarik zincirimiz dahil, iş yaptığımız her yerde olumlu ve sürdürülebilir bir etki yaratmak. Deniz ürünleri ve etkilerinin ele alınması, gezegenimizin, iş yaptığımız toplulukların, işlettiğimiz işletmelerin ve her gün hizmet verdiğimiz misafirlerin sağlığı açısından kritik öneme sahiptir. Sürdürülebilirliği ve izlenebilirliği entegre ederek ve deniz ürünleri tedarikimizi geliştirerek, çiftçi ve balıkçı topluluklarının çevresel, ekonomik ve sosyal refahına olumlu katkıda bulunan daha yüksek kalitede sürdürülebilir ürünler tedarik etmeye, sunmaya ve hazırlamaya kendimizi adadık.

Çabalarımız Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi (SDG) 14 (Suyun Altındaki Yaşam) ile uyumludur, ancak deniz ürünleri endüstrisinin karmaşık doğası, çabalarımızın diğer Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile de uyumlu olmasına neden olmaktadır. Sorumlu deniz ürünleri programımız, kalite ve lezzet gerekliliklerini göz önünde bulundururken, hizmet verdiğimiz deniz ürünleri türlerinin çevresel ve sosyal kriterlerini de dikkate alır:

  • Hedeflenen ve hedef olmayan türlerin hedef dışı avlanması (nesli tükenmekteolan, tehdit altındaki ve korunan türler dahil)
  • Ekosistem etkileri
  • Kaynakların verimli kullanımı
  • Çiftçilik ve balıkçılık yönetimi ve düzenlenmesi
  • Yasadışı, bildirilmemiş ve düzenlenmemiş (IUU) endişeler
  • Hedef türlerin stok durumu.


Kritik çevresel ve/veya sosyal kaygılar nedeniyle yiyecek ve içecek mekanlarımızda aşağıdaki türleri yasaklayan bir standart oluşturuyoruz:

  • Mavi yüzgeçli orkinos (Thunnus maccoyii, T. orientalis, T. thynnus), wild + farmed
  • Şili levreği (Patagonian toothfish, Antarctic toothfish) (Dissostichus eleginoides, D. mawsoni), wild except for MSC-certified South Georgia and Australian Heard and McDonald Islands fisheries
  • Vahşi deniz memelileri
  • Turuncu pürüzlü yabani (Hoplostethus atlanticus),
  • Deniz kaplumbağası
  • Köpek balığı ve köpek balığı yüzgeci


Ayrıca, üçüncü taraf bir çevre kuruluşu tarafından sertifikalandırılmış veya derecelendirilmiş veya Balıkçılık İyileştirme Projesinin (FIP) veya Su Ürünleri İyileştirme Projesinin (AIP) parçası olan deniz ürünlerinin satın alınmasını da destekliyoruz.

Tedarik zinciri boyunca deniz ürünleri tedarikçilerimizle birlikte çalışarak, ara hedefler belirlemek ve üretimden tabağa kadar ilerlemeyi takip edip ölçmek için veri toplamamızı geliştirmeye devam ediyoruz. Sorumlu deniz ürünleri çalışmalarımızın ilerleyişinin yanı sıra diğer 2025 hedeflerimizi de Serve 360 Raporumuzda yıllık olarak raporlayacağız. Misafirlerimiz ve müşterilerimizin farkındalığı için ilerlememizi kamuya raporlamanın yanı sıra, Marriott otellerindeki mutfak ve satın alma görevlilerine deniz ürünlerinin sürdürülebilirliği konusunda eğitimli kararlar almaları için eğitim ve bilgi sağlıyoruz ve tedarikçilerimizin de bu doğrultuda hareket etmelerini sağlıyoruz. çabalarımızla.

Marriott olarak, dünyamıza hizmet etmenin sürekli bir çaba olduğunun bilincindeyiz ve iş ortaklarımızın, markalarımızın, müşterilerimizin, franchise sahiplerimizin, konuklarımızın, diğer iş ortaklarımızın, toplulukların ve çevrenin ihtiyaçlarını karşılayarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Gelecek nesiller için sorumlu deniz ürünleri tedarik zinciri.

Daha fazla bilgi için lütfen www.marriott.com/serve360 adresini ziyaret edin veya sürdürülebilirlik@marriott.com ile iletişime geçin.